אחת הטכנולוגיות המלהיבות ביותר של ימינו היא ההדפסה התלת מימדית. מדובר על טכנולוגיה שהיתה עד לא מזמן נחלת ספרי וסרטי מדע בדיוני בלבד, לא עוד. כיום ניתן לייצר באופן מיידי מוצרים או רכיבים של מוצרים והכל בלחיצת כפתור. היתרונות של הדפסה תלת מימדית הם רבים מאד: ניתן ליצור צורות מורכבות ומסובכות ללא עלות נוספת. ניתן ליצור חלקים אשר מותאמים למפרט ספציפי, נניח לממדי גוף מסויימים. בנוסף, ניתן לייצר כמויות קטנות של חלקים לפי הצורך. זה יכול להיות שימושי למגוון פעילויות: בניית דגמים, ייצור של אביזרי נוי כגון תכשיטים או אפילו מוצרים לימודיים שונים. שוק המדפסות התלת מימדיות הוא עצום וכיום ניתן לרכוש מדפסת ראויה בהשקעה לא רבה. במאמר הזה נציין את הדגמים הכי מוצלחים.
מגוון מדפסות תלת מימד
בשביל להגיע לדגם הנכון עבורכם, נמליץ לכם לקרוא סקירות, ממש כמו זו שכאן. את סקירת המוצרים המובילים תוכלו לקרא גם ישירות באתרי המכירות המובילים בישראל. אלו אתרים אשר מתמחים בהבאת הציוד והגאדג'טים הכי חמים לשוק.
מדפסות תלת מימד ביתיות נחלקות לשני סוגים עיקריים: SLA ו FDM. מדפסות הSLA הן מתקדמות יותר ומשתמשות בחשיפה של חומרים שונים לאור אשר מתפלמרים ומתמצקים. כך נוצרים חלקים מוצקים באיכות גבוהה. הבעיה עם מדפסות אלו היא המחיר הגבוה. טכנולוגית הFDM, סליל מוצק אשר מותך בקצה ומייד מתמצק שוב, היא הטכנולוגיה הנפוצה. יש כיום אפשרויות לקבל איכות מאד טובה במדפסות לא יקרות מסוג זה ובהן נתמקד כאן. בואו נעבור לדגמים עצמם:
מדפסת תלת מימד Original Prusa i3 MK2S
מדובר במדפסת אשר מגיעה כקיט להרכבה. היא עולה רק 600 דולרים ומספקת תמורה גבוהה מאד לכסף. מי שמוכן להשקיע ולבנות את המדפסת בעצמו, יגלה שלל אפשרויות הנפתחות בפניו. לדעתנו, מי שמתעסק עם הדפסה תלת מימדית לא יתקשה להתמודד עם קיט ההרכבה עצמו. יש מגוון רחב מאד של חומר והסברים באינטרנט הודות לכך שמדובר במדפסת 'קוד פתוח' אליה יכול כל אדם לתרום ואפילו לשדרג. המדפסת תדפיס מגוון חומרים רחב כולל ABS ניילון וTPU. יש לה צג LCD טוב למדי. אהבנו את משטח ההדפסה המחומם אשר מונע עיוותים בהדפסה ומקל על הסרת הדגם בסיומה. חסרונות – התמודדות מוגבלת עם חומרים גמישים וחוסר יכולת לפרק את משטח ההדפסה עצמו.
Monoprice Maker Select V2
הדגם הזה יכול להוות בסיס מעולה לשדרוגים עתידיים. היתרון שלו הוא מחיר נוח מאד ברכישה ראשונית, כ380 דולר בלבד. בתמורה תקבלו איכות הדפסה מאד גבוהה ומדפסת אשר מגיעה מוגמרת למחצה, כלומר צריך להרכיבה אבל לא מאפס. החיסרון הבולט שלה הוא יכולת לעבוד רק על PLA בלבד. אם תרצו להשתמש בחומרים אחרים, תהיו זקוקים לשדרוגים. הרעיון הוא שהשדרוגים הללו יכולים להפוך את המדפסת הזו להרבה יותר טובה ובכך אנחנו רואים בה כהשקעה מעולה לטווח הרחוק כאשר כל שדרוג שתוסיפו יקנה לכם עוד יכולות.
FlashForge Finder
חשוב היה לנו לכלול גם דגם פשוט אשר מתאים לעבודה עם ילדים. ה'פלאש פורג' פיינדר' הוא הדגם הזה. הוא קל ונוח להפעלה ומספק הדפסה באיכות טובה. משטח החימום לא מגיעה לטמפרטורות מסוכנות כך שניתן לתת לילדים צעירים לטפל בה ללא חשש. התפעול והכיול שיכול להיות מאד מסובך, נעשה כאן בפשטות רבה. המדפסת מוגבלת מבחינת גודל ההדפסה והחומר. תוכלו להדפיס רק PLA. מנגד תקבלו מדפסת פשוטה אשר יכולה לשמש כצוהר עבור ילדים אל עולם ההדפסה התלת מימדית.
בסקירה הזו הבאנו לכם שלושה דגמים, התחלנו בדגם הכי מסובך, כזה אשר דורש הרכבה עצמית וסיימנו בהכי פשוט. כך תוכלו לבחור בהתאם לרמה הטכנית של המשתמש.